Societat 19/05/2018

15 joves reben el diploma Estalmat 2018

El programa es dedica a captar el talent matemàtic

M.cifre
2 min
Els 15 participants del curs biennal d’Estalmat en l’acte de cloenda.

Palma15 joves d’entre 11 i 13 anys de les Balears varen rebre ahir el diploma Estalmat, després d’haver participat en aquest projecte durant dos cursos escolars. L’acte de cloenda del curs biennal 2016-2018 ha tingut lloc avui a la sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda de la Universitat de les Illes Balears.

Estalmat és un projecte d’àmbit estatal de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. A les Illes Balears l’organitza la UIB de manera conjunta amb la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.

El programa està destinat a detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional d’estudiants d’entre 11 i 13 anys. Les sessions són de prop detres hores setmanals i es duen a terme sense desarrelar els infants del seu entorn. És per això que les sessions no es fan en horari lectiu i es duen a terme generalment en dissabte.

Els 15 joves que es graduen enguany varen passar unes proves de selecció i han format part d’un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els ha permès millorar la capacitat de raonament i de resolució de problemes. El programa consta d’una vintena de tallers a cadascun dels cursos que es fan els dissabtes d’entre els mesos de setembre i maig.

El proper Estalmat

Les famílies interessades que els seus fills participin en l’Estalmat del curs 2018-2019 els poden inscriure a les proves de selecció. Les inscripcions finalitzen el 27 de maig i les proves es faran el dissabte 2 de juny a les 10 h al campus de la UIB. Les llistes definitives dels joves escollits per participar en el programa Estalmat es publicaran el 15 de juliol.

Per tal de donar a conèixer el funcionament del projecte Estalmat i resoldre qualsevol dubte sobre aquest programa es faran unes quantes sessions informatives dirigides als pares i mares interessats. La propera sessió serà el dia 26 de maig a les 11 h a la sala d’actes de l’edifici de la Riera. Per a la gent que resideix fora de Mallorca, es farà una sessió per videoconferència dilluns dia 21 de maig a les 17 h. Serà a les seus universitàries de Menorca i Eivissa.

stats