Tribunals
Societat 10/03/2023

Un jove accepta un any i mig de presó per haver compartit multitud d'arxius pedòfils

El processat, de 28 anys i resident a Mallorca, no haurà de complir la condemna a canvi de sotmetre's a un programa formatiu sobre llibertat sexual

ARA Balears
1 min
El processat, de 28 anys, aquest divendres a l'Audiència de Palma.

PalmaUn jove de 28 anys resident a Mallorca ha acceptat aquest divendres, a l'Audiència de Palma, una condemna d'un any i mig de presó per posseir i haver compartit multitud d'arxius pedòfils a internet, segons ha informat Europa Press. La defensa de l'acusat ha arribat a un acord de conformitat amb la Fiscalia, per mitjà del qual ha reconegut els fets i ha assumit un delicte de corrupció de menors.

Amb tot, el jove no ingressarà a la presó a condició de sotmetre's a un programa formatiu en matèria de llibertat sexual. A més, si cometés qualsevol altre delicte en els propers quatre anys, hauria de complir la pena d'any i mig de presó que ha quedat avui suspesa, juntament amb la que li poguessin imposar.

A més, des d'aquest divendres l'home ha quedat inhabilitat per a qualsevol activitat que comporti contacte amb menors d'edat durant un termini de vuit anys. Així, el processat ha admès que tenia arxius de vídeo i imatge de contingut sexual en els quals apareixien al·lotes adolescents, de les quals no s'ha pogut determinar si eren menors de 16 anys o no.

La investigació va detectar que, el setembre del 2019, a través del seu telèfon, el jove va compartir diversos arxius d'aquest tipus a través d'un grup amb una trentena de persones en una aplicació. Més tard, el desembre del 2020, varen escorcollar-ne el domicili, a Manacor, i li varen intervenir el telèfon mòbil, quatre memòries externes, dues targetes micro SD i un ordinador. A l'interior, hi varen trobar 121 arxius pedòfils.

stats