Societat 22/09/2021

Joana Febrer: "Per sort, no hem hagut de lamentar pèrdues humanes"

La batlessa de Ferreries fa balanç del desbordament del torrent

Iván Martín
1 min
Imatge dels carrers pròxims al torrent de Ferreries.

FERRERIESVeient les imatges i els vídeos del pas de la DANA per Ferreries el més normal és pensar en les greus conseqüències per als seus ciutadans. La virulència de l'aigua sortint del torrent i envaint una de les vies més transitades del poble, el polígon industrial inundat i desenes de vehicles amb els seus ocupants a l'interior envoltats d'aigua han generat una sensació de por sense precedents.

La batlessa de Ferreries, Joana Febrer, ha reconegut que les pluges "han superat les previsions" i ha destacat que el desbordament del torrent no ha ocasionat danys personals. Durant tot el capvespre a s'han duit a terme treballs de restitució a carrers, cotxeres i locals. De tota manera, Febrer s'ha mostrat especialment preocupada pels danys al polígon industrial: "És la zona més afectada; s'han inundat moltes fàbriques i caldrà fer un balanç de danys materials", i ha explicat un dels possibles motius del desbordament del torrent: "Segons les informacions que tenim, el torrent estava embossat i en recollir l'aigua del polígon s'ha alliberat, i ha arribat al poble amb tanta força que ha inundat zones que mai hauríem pensat".

En només mitja hora s'han registrat 124 litres per metre quadrat a Ferreries, una xifra que per a Febrer ha estat clau per entendre la magnitud de l'impacte de la DANA: "Per sort, no hem hagut de lamentar pèrdues humanes". D'altra banda, també a Ferreries s'ha vist el torrent de la urbanització de Cala Galdana al límit i un rescat de cavalls al barranc d'Algendar.

stats