Societat 03/10/2021

Gual de Torrella declara dilluns com a investigat en el cas de corrupció de l'Autoritat Portuària

L'expresident de l'organisme haurà de comparèixer juntament amb altres càrrecs de la institució i una advocada de l'Estat

ARA Balears
1 min
L'encara president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella

PalmaL'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) Joan Gual de Torrella ha estat citat aquest dilluns per declarar com a investigat en el presumpte cas de corrupció que afecta l'organisme, juntament amb altres càrrecs de la institució i una advocada de l'Estat, segons ha informat Europa Press.

Gual de Torrella està citat a les 9.30 h pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, més d'un any després de la seva detenció. L'interrogatori versarà de l'única peça del cas sobre la qual s'ha aixecat el secret de sumari, la presumpta manipulació del concurs de gestió d'amarraments al port de Maó. L'expresident pot acollir-se al dret de no declarar.

Després de Gual de Torrella compareixeran l'exdirector de l'APB Juan Carlos Plaza i la cap de l'Advocacia de l'Estat a les Balears, Dolors Ripoll, que exercia com a assessora jurídica del Consell d'Administració de l'APB en la data que s'investiguen els fets.

Dimarts hauran de declarar l'excap de l'àrea de gestió, l'excap d'explotació i un tècnic de l'APB de Menorca; dimecres i dijous es preveu prendre declaració a l'expresident de la patronal menorquina d'empreses nàutiques i els responsables d'algunes de les empreses involucrades en el concurs.

Aquesta peça es va incoar arran d'una querella que va presentar la Fiscalia Anticorrupció. La interlocutòria de la jutgessa xifrava en uns 300.000 euros el perjudici econòmic per a l'administració portuària per la suposada manipulació d'aquest concurs, que es va fer el 2017.

stats