Polèmica
Societat 14/06/2024

Els jesuïtes cedeixen Monti-sion per "pagar la construcció de la nova seu"

Destaquen que no ho fan per guanyar doblers

ARA Balears
1 min
L'entrada del Col·legi Monti-sion

PalmaEls jesuïtes han respost a la polèmica cessió de l'escola de Monti-sion a l'empresa Quirón durant els pròxims 70 anys assegurant que no ho fan per guanyar doblers, sinó per "pagar la construcció de la nova seu". Així ho ha explicat el delegat de la Plataforma Mediterrània de l'orde religiós, Abel Toraño, que ha detallat que està previst que la nova escola dels jesuïtes a Palma, que es construirà a la zona de Son Moix, estarà operativa per al curs 2025/2026.

D'altra banda, ha remarcat que la decisió de cedir la centenària seu situada al centre històric de Palma a una empresa privada disposa del vistiplau de Roma i que el grup Quirón hi farà un centre sanitari gerontològic. A més, han detallat que a part de construir la nova seu escolar, els diners de la cessió serviran també per reformar l'església de l'escola, el claustre i muntar un museu artístic cultural que serà gestionat pels jesuïtes i obert al públic.

Aquesta resposta arriba després que aquest dimecres l'Associació d'Antics Alumnes del col·legi Monti-sion es concentràs davant les portes del centre educatiu per exigir a l'orde religiós que no cedís l'edifici i que preservàs "el llegat del col·legi a Palma". "Volem impedir que les zones històriques i de culte de l'antic centre es tanquin definitivament a la societat mallorquina", van denunciar. Els manifestants també van lamentar que la Companyia de Jesús no hagi sabut mantenir i cuidar aquest patrimoni.

stats