Maternitat
Societat 10/11/2022

Jennifer Aniston: "Que Déu perdoni la dona que té èxit i no té un fill”

L'actriu revela la dura època amb tractaments de fertilitat mentre la premsa groga l'acusava de prioritzar la carrera

2 min
Jennifer Aniston a la portada d''Allure'

BarcelonaL'actriu nord-americana Jennifer Aniston ha revelat en una entrevista amb la revista Allure que va intentar ser mare i que es va sotmetre sense èxit a tractaments de fertilitat durant una època de la seva vida que qualifica de molt dura perquè mentrestant rebia crítiques per suposadament prioritzava la seva carrera a formar una família. "Anys i anys d'especulacions... Va ser realment dur. Estava sotmetent-me a fertilitzacions in vitro, prenent tes xinesos, fent de tot. Ho estava donant tot per aconseguir-ho. Hauria donat el que fos. Tant de bo algú m'hagués dit: «Congela't òvuls. Fes-te un favor»", relata l'actriu.

La protagonista de la sèrie Friends (1994-2004), tot i això, assegura que té "zero remordiments" per no haver estat mare i fins i tot sent "una mica d'alleujament" per no haver de pensar en la possibilitat de quedar-se embarassada, cosa que, si escau, defineix com "un camí molt difícil". Aniston assenyala que va ser molt dolorós enfrontar-se alhora a la "narrativa" esgrimida pels tabloides que "era egoista" i que només li importava la seva carrera. "Que Déu perdoni la dona que té èxit i no té un fill", expressa en relació amb la seva experiència, que és com la de tantes altres dones.

Aniston també fa referència en l'entrevista a les especulacions que es van propagar després de la seva ruptura amb Brad Pitt. "I la raó per la qual em va deixar el meu marit, per la qual vam trencar i vam acabar el nostre matrimoni, era perquè no li donava un fill. Mentides completes. No tinc res a amagar en aquest punt", assegura. A aquesta etapa de la seva vida sembla referir-se quan defensa que se sent més a gust amb si mateixa als 53 anys que quan era més jove, i ubica el seu pitjor moment a finals dels 30 i principis dels 40.

"Per això tinc tanta gratitud per totes aquestes coses de merda. Si no, hauria continuat sent una persona amb por, nervis i insegura sobre qui era", afegeix la intèrpret, que tanca amb un "Ara m'importa un rave". Aniston, acompanyada a les imatges de la revista pels seus gossos a casa seva a Los Angeles, també revela que ha fet les paus amb la seva mare, amb qui va tenir una relació complicada, fruit d'un esforç personal per resoldre assumptes que arrossegava des de la infància i que van influir en la seva visió de les relacions. "No volia tenir parella fins que part d'aquesta feina estigués feta. No seria just", comenta sobre això. En la que és la seva cinquena portada a la revista de cosmètica Allure, diu que actualment se sent preparada per tenir una nova parella, però que no té gens d'interès a tornar-se a casar.

stats