Palma
Societat 15/02/2023

El Jazz Festival de Palma aposta per la qualitat musical i les activitats complementàries per a tots els públics

L'objectiu és acostar a la ciutadania aquest estil musical

Ajuntament de Palma
2 min
El Festival Jazz Palma oferirà activitats gratuïtes per a tots els públics.

PalmaL'Ajuntament de Palma i la seva àrea de Cultura inunden ciutat d'una oferta jazzística de primer ordre dins el Jazz Festival de Palma. Aquesta quarta edició del Jazz Festival de Palma torna a fer una aposta per dur a la nostra ciutat un ampli ventall dels diferents estils jazzístics amb referents estatals i internacionals. El festival també té la voluntat d'acostar a la ciutadania aquest estil musical, mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat.

Un cartell de renom al Xesc Forteza:

Les actuacions principals tindran lloc al Teatre Municipal Xesc Forteza, com és el cas de la trompestista Yass Ahmed, el del grup internacional de veus femenines Alternatilla All-Woman Jazz Band, el del saxofonista basc establert a Barcelona Víctor de Diego, el del reconegut compositor i intèrpret Carlos Sarduy o el concert d'Eli Degibri. També es podrà gaudir de la Gillespie Big Band i de Berta Moreno & Afro Soul Project, entre d'altres.

El recuperat festival, que havia caigut del cartell cultural palmesà durant 20 anys , va reeixir a partir de la iniciativa de l'àrea de Cultura, que encapçala el tinent de batle Antoni Noguera. Quatre anys després el festival torna a consolidar-se dins l'oferta cultural de la nostra ciutat.

La música dels grups de jazz també arriba als barris de Palma

El Festival Jazz Palma oferirà activitats gratuïtes per a tots els públics. L'àrea de Cultura presenta una desena d'activitats fora dels llocs habituals amb l'objectiu de treure el festival al carrer i apropar el jazz al gran públic.

En aquest sentit, destaquen Umoja, de Victor Eguriase Uwagba, l'activitat per a tota la família, que dins el marc de festival es podrà veure a la Biblioteca Municipal Josep Maria Llompart o dos vermuts-jazz, un a la plaça de Pere Garau i l'altre a la plaça de Monsenyor Mairata de Son Sardina, amb música en directe.

Inclusió social i promoció al petit comerç

També cal recordar el treball per a la inclusió social a les programacions de l'àrea de Cultura: a través de la plataforma Apropacultura s'han pogut sol·licitar entrades gratuïtes per a col·lectius vulnerables i entitats socials.

Finalment, una altra de les iniciatives que ha dut a terme l'àrea de Cultura conjuntament amb les principals botigues de discos de Palma és regalar bosses i entrades del festival per la compra de discos.

El festival s'inicia el 10 de febrer i acaba el dia 19 del mateix mes. Es pot trobar tota la informació i el programa del festival a: https://www.palmacultura.cat

stats