Societat 09/11/2020

Javier Arranz: "Trobam que hi ha manca de personal a les residències de gent gran"

El portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses assegura que durant algunes intervencions d'aquests centres també s'han trobat treballadors amb falta de formació

Ara Balears
1 min
El portaveu Javier Arranz durant una roda de premsa.

PalmaEl portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses a les Illes Balears, Javier Arranz, ha assegurat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que manca personal sanitari a les residències de gent gran. Arranz ha explicat que quan s'han intervingut alguns d'aquests centres s'han adonat que dos dels problemes són "la manca de personal i la falta de formació d'alguns treballadors".

El portaveu ha dit que la manca de personal sanitari no és un problema nou a les Balears i que ara amb la pandèmia ha augmentat el nombre de persones que treballen en el sistema sanitari. Arranz ha admès que a Espanya "sempre ha estat difícil trobar personal sanitari". A més, ha destacat el paper dels sindicats per denunciar aquest problema.

Durant l'entrevista, Arranz ha parlat del confinament domiciliari i ha dit que abans de tornar a arribar a aquesta situació "es prendrien altres mesures, com el tancament de l'hostaleria". Respecte del toc de queda establert a les Illes, ha remarcat que, per ara, "no s'hauria de canviar", perquè si no hi fos, seria "més complicat per a les forces de seguretat controlar la situació". Tot i això, no descarta que en algunes zones on els indicadors siguin millors, com Menorca i Formetera, es pugui flexibilitzar.

Respecte de la situació de les UCI, el portaveu ha assegurat que "tenim la capacitat d'ampliar el nombre de llits i hem de decidir quan fer-ho". Arranz ha admès que en aquests moments la franja d'edat que més els preocupa és la de 30-40 anys i s'ha mostrat preocupat per la "relaxació" de les mesures de seguretat: "Em preocupa que ens relaxem i que no complim les mesures de seguretat i hi hagi aglomeracions".

stats