Negoci

Jane Fonda accepta acompanyar un empresari al ball de l'Òpera de Viena: "Necessito els diners"

L'artista, de 85 anys, serà una de les famoses convidades a l'acte del constructor austríac Richard Lugner, de 90 anys

2 min
Jane Fonda amb el seu gos

BarcelonaL'actriu Jane Fonda ha revelat que ha acceptat acompanyar avui un ric constructor austríac al ball de l'Òpera de Viena perquè el sou és bo i li fan falta els diners. "Em paguen bé i necessito els diners", va dir ahir en una roda de premsa a Viena. Fonda, de 85 anys, guanyadora de dos Oscars (per Klute, el 1972, i Coming Home, el 1979), acompanyarà Richard Lugner, un constructor austríac de 90 anys que cada febrer paga perquè alguna dona famosa sigui la seva acompanyant en aquest esdeveniment social, el més important d'Àustria.

"Potser veurem el president [d'Àustria], donaré entrevistes, veuré ballar la gent i després me n'aniré a dormir", va assenyalar l'actriu sobre els seus plans per a l'anomenat ball dels balls, que se celebra avui per primera vegada després de dos anys de pausa a causa de la pandèmia de covid-19. L'artista, que va dir en la roda de premsa que primer creia que anaven a l'Òpera, va assegurar que no s'atrevirà a provar de ballar un vals perquè té els malucs i els genolls "equivocats", informa l'agència APA.

Acte patrocinat per una empresa petroliera

Fonda fa anys que és molt activa en la defensa del medi ambient, i ha participat en nombroses protestes i manifestacions en què fins i tot ha arribat a ser arrestada. Per això va haver de demanar "perdó" quan va saber que l'acte està patrocinat per una empresa petrolieria austríaca. "Aquestes companyies de combustibles fòssils són criminals. Estan matant persones. Estan matant el planeta", va remarcar l'estrella nord-americana, que diu que li fan falta els diners perquè dona suport financer a molta gent, entre els quals hi ha els seus nets.

Habitualment, reclama més protecció per al clima i defensa les accions de protesta que porta a terme el grup Last Generation, que precisament a Àustria van llançar un líquid negre contra un quadre de Klimt –que no va resultar danyat– o, fins i tot, van intentar interrompre el famós Concert de Cap d'Any.

Lugner fa anys que contracta una estrella del cinema, la música o la moda perquè l'acompanyi al ball de l'Òpera. El 2019 va estar acompanyat de la model Elle Macpherson i el 2018 de l'actriu nord-americana Melanie Griffith. Abans, l'empresari va convidar personalitats com Kim Kardashian (2014), Pamela Anderson (2003), Gina Lollobrigida (1991 i 2013), Ivana Trump (1994) o Sophia Loren (1995). El desembre passat Fonda va anunciar que el càncer que patia està en remissió.

stats