Societat 21/02/2020

La ITV obrirà els dissabtes per atendre els professionals del transport

El Consell de Mallorca ha anunciat que a principis d'abril aquest tràmit es podrà abonar telemàticament

Ara Balears
2 min
La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano reunits amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transports

PalmaEl servei d'ITV obrirà els dissabtes per atendre les necessitats del sector del transport. Així ho han anunciat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. Els responsables de la institució insular també han avançat que a principis del mes d'abril es podrà abonar aquest tràmit telemàticament.

Des de la Federació Empresarial Balear de Transports, s'havia traslladat al Consell insular la preocupació i el malestar pel fet de començar la temporada amb vehicles de servei públic, com ara de transport escolar o mercaderies perilloses, aturats o sense passar la inspecció. L'obertura dels dissabtes és la mesura que ha proposat el Consell per alleugerir la llista d’espera. Inicialment Palma I (Son Castelló) serà l’estació que obrirà per als transportistes, encara que després es podrien oferir altres estacions, una qüestió que coordinarà la Federació en contacte permanent amb la Direcció Insular d’ITV.

El Consell també ha anunciat que a principis d’abril ja es podrà fer el pagament telemàtic, que permetrà abonar l’import al mateix temps que es concerta la cita i agilitar així el procés de pagament per part de les empreses i la ciutadania. Sevillano ha assegurat que també es millorarà el sistema de pagament en metàl·lic, ja que es podrà abonar la taxa directament a les entitats bancàries, sense necessitat de passar primer per les estacions a recollir el document de liquidació corresponent.

Segons ha informat el Consell, la Federació Empresarial Balear de Transports ha mostrat satisfacció per l'obertura dels dissabtes i ha qualificat de gran avanç la baixada de les taxes anunciada fa unes setmanes i que es preveu que entri en vigor al mateix temps que el nou sistema de pagament. Per als transports professionals, la baixada és del 36%, tant per a taxis (vehicles dièsel) com per a camions o busos.

Pel que fa a les inspeccions no periòdiques, per exemple taxis i vehicles agrícoles, el conseller Iván Sevillano els ha informat que el personal de les estacions ja ha fet les formacions corresponents i que s’amplia el nombre de treballadors d’aquest servei. Aquestes mesures estaran en marxa i operatives de manera imminent.

stats