Successos

Alemanya assegura que el bòlid que va sobrevolar els Països Catalans era un satèl·lit d'Elon Musk

El CSIC va apuntar que es tractaria d'un objecte que hauria reentrat a l'òrbita terrestre, descartant la hipòtesi d’un míssil

ARA
1 min
El bòlid, possiblement un míssil balístic, procedent de França, va sobrevolar les províncies de Girona i Barcelona per endinsar-se al mar Mediterrani.

Barcelona¿Ha sobrevolat un míssil balístic divendres a la nit els Països Catalans? És la pregunta que ara mateix mira de respondre la Xarxa d'Investigació de Bòlids i Meteorits (SPMN), que pertany a l'Institut de Ciències de l'Espai del CSIC. L'alerta va saltar poc abans de les 23.00 hores, quan diversos astrònoms col·laboradors del CSIC van detectar el punt de llum sorgint de França, sobrevolant Girona i Barcelona i continuant en direcció a les Balears per acabar el recorregut al sud del País Valencià.

Com es pot observar en els vídeos que la mateixa SPMN ha penjat a les xarxes, el bòlid va ser captat com a mínim per diferents càmeres a Esparreguera, Benicàssim (Mont Bartolo) i Castelló. La xarxa d'investigació de bòlids i meteorits del CSIC n'estudia ara l'origen, però segons explica, tot apunta a un míssil balístic provinent de França. Fa només dos dies, el 28 de març, es va detectar de matinada un altre bòlid esporàdic al cel d'Occitània captat per observadors des de Breda i Corbera de Llobregat.

La Xarxa d'Investigació de Bòlids i Meteorits (SPMN) ha informat que està estudiant les imatges de què disposa per conèixer-ne millor l'origen. Des de l'ens, ja apunten que es decanten perquè es tracti d'un "míssil balístic". "Preocupant", conclouen.

stats