Societat 11/06/2018

Investiguen l'aplicació de la Lliga per haver espiat els bars que emeten el futbol sense permís

A través del micròfon de telèfons mòbils i el GPS detecten possibles fraus

Agències
1 min
Investiguen la aplicació de la Lliga per espiar els bars que emeten el futbol sense permís

BarcelonaL'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEDP) ha iniciat actuacions prèvies d'investigació d'ofici a l'aplicació de la Lliga de Futbol Professional per una nova funció que demana el consentiment de l'usuari per activar el micròfon i el GPS del telèfon mòbil per detectar possibles fraus en l'emissió de partits de futbol. L'AEDP investiga si la nova funció implica alguna il·legalitat.

Quan un usuari descarrega o actualitza l'aplicació li apareix una finestra emergent que li demana que faciliti el seu consentiment per poder activar el micròfon i el geoposicionament del dispositiu. La Lliga justificava aquest diumenge que una de les seves obligacions és protegir els clubs i els aficionats del frau en l'emissió de partits de futbol per part d'establiments públics.

La Lliga precisa que "només si l'usuari decideix acceptar-ho", el micròfon captarà el sistema binari de fragments d'àudio. L'únic objectiu, diuen, és saber si s'està veient partits de futbol de competicions disputades per part d'equips de la Lliga i detectar "explotacions fraudulentes". Especifica, però, que mai s'accedirà al contingut de la gravació.

L'organisme assenyala que el frau en l'emissió dels partits suposa unes pèrdues anuals estimades de 150 milions d'euros per al futbol espanyol.

stats