Societat 18/07/2023

Una investigadora de la UIB, ferida a causa d'una explosió en un laboratori

Un dels recipients amb els quals feia feina ha esclatat i li ha provocat ferides de diferents graus

1 min
Estat en el qual ha quedat la zona de treball de laboratori.

PalmaUna investigadora de la UIB ha patit ferides com a resultat d'un accident en un dels laboratoris de l'edifici Mateu Orfila Rotger. El succés s'ha produït quan eren prop de les 9 h del dematí, mentre la professional feia tasques d'extracció de cel·lulosa de la closca d'ametlla, en el marc de la seva activitat investigadora al laboratori d'Enginyeria Química. Sembla que, per causes que encara s'esclareixen, un dels recipients ha esclatat i li ha provocat ferides de diferent consideració.

En el moment en què s'ha produït l'accident, s'ha activat el pla d'emergències de l'edifici, que inclou el protocol d'accidents laborals. Els serveis mèdics de la UIB han atès la professional fins que han arribat els serveis sanitaris, que han optat per traslladar la víctima a un hospital.

A part de la investigadora, cap altra persona ha patit ferides ni ha suposat la interrupció de la dinàmica habitual de l'edifici. En un comunicat, la UIB recorda que disposa de protocols per intervenir en cas d'emergències, així com de normes de seguretat per regir el funcionament dels laboratoris. Per altra banda, es forma els investigadors perquè coneguin aquestes directrius.

stats