Societat 13/12/2018

La investigació assenyala Penalva i Subirán per filtrar les informacions sobre el cas Cursach

El document que es va fer arribar a la premsa era un informe policial que acreditava el delicte de frau fiscal per part de l'empresari de la nit

Ara Balears
1 min
El jutge Penalva i el fiscal Subirán en una imatge d'arxiu.

PalmaLa investigació sobre la revelació de secrets en el cas Cursach, que va dur a la confiscació del mòbil i l'ordinador de dos periodistes de 'Diario de Mallorca' i Europa Press Balears, apunta al fiscal Miguel Ángel Subirán i l'exjutge instructor Manuel Penalva. N'han informat aquest dijous 'Público' i 'El Confidencial Digital'.

Fonts properes a Miguel Florit, asseguren que l'actual jutge instructor del cas Cursach sospita que les filtracions als mitjans provenen del magistrat Manuel Penalva. Es tractava d'un informe policial en què quedava acreditat el delicte de frau fiscal per part de Tolo Cursach. Aquest document va ser publicat per Europa Press i 'Diario de Mallorca' el passat juny.

El fiscal Subirán era una de les persones que tenien accés a l'informe policial, la filtració del qual s'investiga ara. Fonts policials han assegurat a 'Público' que també se'l vol fer responsable de la revelació de secrets perquè "no ha tirat la tovallola" des dels inicis del cas, malgrat totes les pressions que ha rebut durant aquests anys.

stats