Meteorologia
Societat 04/06/2023

Inundacions: tanquen la carretera de Porreres a Felanitx per les fortes pluges

Diversos cotxes han quedat atrapats i han necessitat l'assistència dels bombers

ARA Balears
2 min
El Camí de Banyeres convertit en un autèntic torrent, a Porreres.

PalmaLes fortes pluges d'aquest diumenge ja han deixat les primeres conseqüències a Mallorca. El Consell ha informat que, a causa dels forts ruixats, la carretera de Porreres a Felanitx ha quedat inundada en poc temps, fet que ha obligat a tallar un tram que uneix aquests dos municipis. També s'ha tallat el tram del quilòmetre 5 de la carretera de Porreres.

A causa de la tempesta, els Bombers de Mallorca han hagut de rescatar diversos conductors que s'han vist afectats per la intensitat de les precipitacions entre Porreres i Felanitx. Fins a la carretera Dt.-5100 s'han mobilitzat dues dotacions del parc de Bombers de Llucmajor i dues del de Felanitx. Els efectius han ajudat a sortir dels cotxes persones atrapades i les han traslladades fins a un lloc segur. No hi ha hagut cap ferit ni cap incidència greu.

La tempesta no ha afectat només aquest tram de carretera, sinó que també s'han inundat alguns garatges a diversos habitatges de Porreres. La tempesta ha deixat prop de 80 litres per metre quadrat en aquest municipi. Davant aquesta situació meteorològica, la batlessa en funcions de Porreres, Xisca Mora, ha avisat Protecció Civil, Bombers i efectius de la Policia Local. "Fa tres dies que plou i la terra està xopada. No dona més de si", ha explicat Mora. Amb tot, ha demanat als veïns "precaució" i que no surtin de casa.

Cal recordar que l'Aemet ha activat l'alerta taronja a Mallorca per tempestes i forts ruixats. L'avís es mantindrà actiu fins a les 19 h d'aquest diumenge. A més, a Menorca s'ha activat l'alerta groga per fortes pluges.

Retards a l'aeroport de Palma

La tempesta i les fortes pluges han provocat per segon dia consecutiu nombrosos retards de vols a l'aeroport de Palma. No obstant això, a darrera hora del capvespre ja s'ha recuperat la normalitat a Son Sant Joan.

stats