Societat 25/07/2018

Els interins que han fet més de cinc mesos de feina cobren aquest dimecres la indemnització

D'aquesta manera, podran rebre el pagament de les vacances

S. Vidal
1 min
Les places que en un futur sortiran a oposicions, actualment estan ocupades per interins

PalmaEls professors interins que han treballat durant el curs 2017/2018 més de cinc mesos i mig de feina, aquest dimecres cobraran la indemanització corresponent per les vacances. Així els ho ha fet saber als sindicats d'educació la direcotra general de Personal Docent de la conselleria d'Educació, Rafaela Sánchez.

Aquesta indemnització fa que els interins que hagin treballat puguin cobrar el que cobrarien si en lloc de tenir contractes de substitucio el tenguessin de tot el curs. Amb aquest sistema: a igual feina igual sou, una proposta que és la primera vegada que es compleix i que partí del sindicat Alternativa. "Esperan que amb el canvi de govern a Madrid s'aixequin les restriccions administratives i es pugui recuperar plenament el dret a cobrar, cotitzar i puntuar", puntualitzen.

Si bé la normativa estatal no contempa que els interins puguin percebre cap pagament pel periode de vacances, l'autonòmica permet satisfer el que es denomina indemnització i que, tot i que no cotitza, compensa el periode vacacional pel aquells que han prestats serveis com a funcionari docent interí al llarg del curs escolar.

stats