Migracions
Societat 12/04/2023

Intercepten sis pasteres amb 134 persones a les Balears

Les embarcacions s'han localitzat a Mallorca, Formentera i Cabrera

ARA Balears
1 min
Una pastera a la costa de les Balears

PalmaJa són sis les pasteres que han arribat aquest dimarts a les costes de les Illes, amb un total de 111 persones. Aquesta xifra suposa un nou rècord enguany. A més, el 2023 ja s'han superat els registres en comparació amb el mateix període de l'any passat.

La Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que la primera embarcació, amb 19 persones a bord, s'ha localitzat a les 4.45 h. Mentre que en la segona, interceptada a les 7.30 h, han estat rescatats un total de 18 persones. La tercera pastera del dia també s'ha trobat a Cabrera, a les 8.05 h, amb 23 migrants.

Passades les 9 h del matí s'han interceptat dues noves embarcacions. En concret, la Guàrdia Civil ha interceptat la quarta pastera, en què anaven 27 persones a bord, al sud-est de Mallorca. L'altra ha estat localitzada a Cala Codolar, a Formentera, amb un total de 24 migrants. Amb tot, a darrera hora del dia, a les 21.30 h, Salvament Marítim ha interceptat una sisena pastera al sud-est de Mallorca, amb 23 persones.

Segons ha informat la Guàrdia Civil i Salvament Marítim, tots els ocupants, d'origen magrebí i subsaharià, es troben en aparent bon estat de salut. Entre els migrants hi ha dues dones i un menor. La majoria ha estat traslladat al centre de Son Tous, a Palma.

stats