Societat 09/11/2021

La intensa pluja provoca inundacions a Fornalutx

L'Aemet manté activada l'alerta taronja a les Illes

ARA Balears
1 min
Les fortes pluges han afectat la zona de Sóller i Fornalutx.

PalmaLa borrasca Blas ja s'ha fet notar a les Balears. La intensa pluja ha afectat gran part de les Illes, sobretot Mallorca i Menorca. El temporal ha causat inundacions a Fornalutx. La precipitació ha deixat 120 litres per metre quadrat al mirador de ses Barques, a Sóller, i 90 litres per metre quadrat al nucli del municipi, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Amb tot, les darreres dades de l'Aemet assenyalen que s'han registrat 93 litres per metre quadrat a Escorca, 87 a Lluc i 68 a Bunyola.

Per altra banda, les ratxes de vent han arribat als 93 quilòmetres per hora a la serra d'Alfàbia, a Sóller; 87 quilòmetres per hora al far de Capdepera; 72 quilòmetres per hora al port de Sóller i 71 quilòmetres per hora a Son Servera.

Inundacions a Forlanutx

Cal recordar que les Balears estaran aquest dimecres en risc per pluja, intervals de vent forts de fins a 80 quilòmetres per hora i fenòmens costaners, amb ones que poden arribar als 10 metres d'altura, segons la predicció de l'Aemet. En concret, Eivissa, Formentera i la serra de Tramuntana tindran alerta taronja per fenòmens costaners, amb ones de quatre a cinc metres. A més, hi haurà avís groc a Mallorca i Menorca per pluja, vent de fins a 80 quilòmetres per hora i fenòmens costaners.

stats