Societat 06/09/2023

Un inspector del Govern acusa Subirán d'amenaçar-lo si negava el tracte de favor a Cursach

El testimoni ha assegurat que el fiscal va amenaçar-lo de canviar la seva qualificació de testimoni a acusat

ARA Balears
2 min
Manuel Penalva i Miguel Ángel Subirán arriben a una de les sessions del judici contra els investigats del cas Cursach

PalmaUn inspector del Govern ha assenyalat que el fiscal Miguel Ángel Subirán el va amenaçar de canviar la seva qualificació de testimoni a investigat durant una declaració judicial en la qual va negar que el grup del magnat tingués tracte de favor per part de l'Executiu. L'inspector ha comparegut com a testimoni a la sessió d'aquest dimecres del judici contra els investigadors del cas Cursach.

"El fiscal em va dir que les meves respostes no eren les adequades. Em va demanar si Cursach tenia tracte de favor i vaig dir que no, que tenia la mateixa consideració que qualsevol altre empresari", ha explicat. Així mateix, el testimoni ha afirmat, d'acord amb el que han apuntat altres testimonis, que el fiscal el va amenaçar de "dur-lo al calabós", la qual cosa el va fer sentir intimidat. Llavors ha admès, referint-se a l'empresari Bartolomé Sbert, que per haver estat director general podia tenir "certa consideració" a la Conselleria. "Jo només volia sortir d'allà", ha afegit.

En un altre moment de la declaració, davant les preguntes de l'advocat de les defenses Javier Barinaga, el testimoni ha admès que tenia el mòbil personal de Sbert i ha considerat "normal" tenir el número personal d'empresaris a qui es practiquen inspeccions. Quant a la seva relació amb l'empresari, el testimoni ha negat que en un altre moment de la compareixença aquest li fes algun regal. "Només em va oferir anar a un gimnàs seu per tractar-me els problemes de maluc, tot i que vaig rebutjar-ho", ha afegit.

Així mateix, ha negat que tingués una relació d'amistat i ha reduït els seus contactes a fluids i cordials. D'altra banda, ha afirmat que és habitual que s'avisi els empresaris quan ha d'haver-hi inspeccions perquè el personal responsable hi sigui present.

El lletrat de la defensa ha demanat, mostrant la seva declaració, que el testimoni indicàs si hi havia alguna cosa que no fos certa. En aquest punt, el testimoni ha negat que digués que investigar el grup Cursach "fos una situació desagradable que ningú volgués a la Conselleria", tot i que el jutge ha advertit que no era una qüestió que formàs part del procediment actual.

stats