Mallorca platja tour
Societat 31/05/2024

La Ràpita és la primera platja que, aquest dissabte, es vol omplir de residents

La iniciativa és una resposta a Vox, després que la portaveu del partit asseguràs que els illencs "no podem voler anar a la platja com ho feien abans a l'estiu"

ARA Balears
1 min
Turistes fan cua per baixar cap al Caló des Moro, Santanyí.

PalmaUna iniciativa ciutadana crida els mallorquins a omplir les platges aquest estiu. La proposta, llançada aquest dimecres a través d'un perfil de X (abans Twitter) sota el nom 'Mallorca platja tour' ha explicat que aquesta idea ha sorgit com a resposta a les declaracions que va fer la portaveu de Vox, Manuela Cañadas, aquest passat dilluns, entre les quals digué que els mallorquins "no poden voler anar a la platja com ho feien abans a l'estiu".

Amb tot, la iniciativa sorgeix en el context d'una crispació social envers el turisme de masses que aquest passat diumenge es va fer palès amb una manifestació multitudinària a Palma i una assemblea convocada a Sineu per abordar propostes per fer front a aquesta situació. De fet, aquest pròxim dissabte han proposat anar a la platja de la Ràpita per fer un capfico a les 10 h.

"Farem capficos, rialles i menjarem síndria", han dit a través de la xarxa social. La iniciativa ja ha tingut a hores d'ara nombroses reaccions de suport i disposa de 800 seguidors en pocs dies.

stats