Mercat laboral
Societat 06/07/2023

Infermeria, Medicina, Educació i Pedagogia, les carreres amb més demanda laboral a les Balears

Només un 1,13% de les ofertes de feina del sector turístic requereixen persones amb titulacions universitàries

1 min
Hospital Son Espases

PalmaEls graduats en Infermeria poden estar contents. Per tercer any consecutiu, encapçala la llista de titulacions més demandades pel mercat laboral de les Balears, amb el 19,72% del total d'ofertes. Malgrat tot, ha retrocedit un 1,44% en relació amb l'any passat, segons les dades publicades per Infloempleo i Adecco.

En segon lloc, hi ha els graus d'Educació i Pedagogia (17,189 de les ofertes de feina). Ambdues titulacions han pujat cinc posicions en el rànquing, a causa de l'increment d'un 14,45% del nombre de vacants. En tercera posició, hi ha Medicina i Biomedicina, amb un 8,73% de l'oferta total, però amb un descens interanual de llocs de feina d'un 6,28%. Aquest retrocés, juntament amb el de les ofertes d'Infermeria, segons exposa Adecco, es deu al fet que, una vegada superada la pandèmia, la demanda de professionals sanitaris s'ha normalitzat.

El sector turístic demana pocs universitaris

Per darrere de les titulacions esmentades s'hi situen Administració i Direcció d'Empreses i Dret (6,2%), Enginyeria Informàtica (4,23%) i Fisioteràpia (4,23%). Malgrat que el turisme és la principal activitat econòmica de les Balears, únicament l'1,13% de les ofertes per a universitaris correspon a aquest sector.

stats