Societat 03/06/2022

Infermeria, la carrera universitària amb més sortida laboral a les Balears

El 21,6% de les ofertes d'ocupació que requereixen estudis fan referència a aquest sector

ARA Balears
1 min
Una professional d'infermeria.

PalmaLa carrera d'Infermeria ha estat la titulació amb més sortides laborals a les Balears, segons un estudi publicat per Infoempleo i Spring Professional. El 21,6% de les ofertes d'ocupació que requereixen estudis universitaris fan referència a aquest sector. En aquest sentit, el grau d'Infermeria ha duplicat el seu pes respecte de l'any anterior (un 9,6% d'ofertes el 2020). Un de cada quatre llocs de feina que s'oferia l'any passat era per a infermers.

Segons les dades de l'estudi, la carrera de Medicina i Biomedicina s'ha convertit en la segona titulació que més creix en el darrer any, ja que ha passat del 8,61% de l'any passat a un 15,02% en l'actualitat.

"Aquestes dues titulacions es posicionen tan fortes per la combinació d'una major demanda d'aquests perfils per part de les empreses i institucions mèdiques. També per la falta de professionals en unes certes branques de la salut, on el problema de l'escassetat de talent és recurrent en els darrers anys i a les Balears s'amplia davant les dificultats que tenen aquests professionals per triar com a destinació l'Arxipèlag", apunta l'informe.

En tercera posició se situa el doble grau d'Administració d'Empreses i Dret (el 7,51% de les ofertes). A més, el document assenyala que entre les cinc titulacions amb més sortides laborals a les Illes també es troben Enginyeria Informàtica, amb un 4,44% de les ofertes, i Fisioteràpia, amb un 4,1% de l'oferta balear per a titulats universitaris.

stats