Societat 09/01/2024

Les infermeres reclamen que les mascaretes siguin obligatòries a centres sanitaris i residències

El Coiba creu que s'ha de considerar la proposta del govern espanyol de fer autobaixes

1 min
Voluntaris i agents demanen agafar amb compte cada mascareta i no tocar la resta per evitar contagis

PalmaEl Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears (Coiba) ha reclamat que les mascaretes tornin a ser obligatòries a centres sanitaris i residències. "La situació actual requereix aquesta i altres mesures per alentir els contagis i evitar que empitjori la situació de sobrecàrrega actual, que té un doble impacte sobre la salut de la població", ha manifestat el Coiba mitjanánt un comunicat. Les infermeres remarquen que "la mascareta és una mesura necessària per protegir les persones més vulnerables i els sanitaris". A més, consideren que "reduir els contagis ajudaria a minvar la pressió assistencial i les baixes de les mateixes infermeres", ja que aquestes circumstàncies repercuteixen en l'atenció als pacients.

El Coiba també ha recordat que la vacuna no té un efecte immediat i que també "es requereixen altres mesures d'efecte i protecció directa, com la mascareta i la higiene de mans". Quant a l'anunci de la vacunació sense cita, les infermeres destaquen "la necessitat de reforçar els equips d'Atenció Primària" per assumir aquesta tasca sense perjudicar altres funcions prioritàries per a la salut de les persones, com l'atenció als pacients crònics.

"Les infermeres de les Balears demanen que no s'oblidi tot el que s'ha après, i recorden que la prudència i la responsabilitat demostrades aquests anys són clau per protegir els més vulnerables", continua el comunicat del Coiba, que considera que "s'haurà de prendre en consideració la proposta del Ministeri de Sanitat sobre l'autodeclaració responsable de les baixes els primers dies per descongestionar l'Atenció Primària".

stats