Societat 10/02/2022

Infermeres i fisioterapeutes exigeixen mesures per "salvar" l'Atenció Primària

Els professionals s'han concentrat aquest dijous davant diferents centres de salut de les Balears

ARA Balears
1 min
Concentració a un centre de Salut de Mallorca.

PalmaSota el lema 'Salvem l'Atenció Primària', infermeres i fisioterapeutes s'han concentrat aquest dijous davant diferents centres de salut de les Balears –i de tot l'Estat– per denunciar "la situació que pateixen els centres de salut" i exigir que es millori l'atenció sanitària i de cures que rep la ciutadania. Així n'ha informat el sindicat Satse en un comunicat, en què han denunciat estar "exhausts" després de dos anys de lluita contra la pandèmia de covid-19.

Els professionals concentrats també han reclamat altres assumptes fonamentals per al col·lectiu, com el desbloqueig en la tramitació parlamentària de la llei de Seguretat del Pacient, que possibiliti, entre altres coses, la jubilació anticipada voluntària que permeti la reclassificació. A més, han exigit posar fi a la "temporalitat i precarietat laboral que pateixen els professionals des de fa anys".

Segons ha explicat el sindicat Satse, aquestes protestes enceten un seguit de mobilitzacions i accions reivindicatives que s'impulsaran al llarg del 2022 per denunciar "el greu deteriorament" del sistema sanitari i reclamar "millores en les condicions laborals de les infermeres, infermers i fisioterapeutes de tot l'Estat.

stats