CAS NÓOS
Societat 13/03/2017

La infanta Cristina no recorrerà el seu judici

La seva principal preocupació és ara la condemna del seu marit, Iñaki Urdangarin, segons l'advocat Miquel Roca

Europa Press
2 min
La infanta Cristina, arribant a l'edifici de Son Rossinyol on l'Audiència va dur a terme el judici del cas Nóos. / ISAAC BUJ

BarcelonaLa infanta Cristina ha pres la decisió "personal" que els seus advocats no recorrin al Tribunal Suprem (TS) la decisió de l'Audiència de Palma d'haver-la jutjat, i que finalment la va absoldre de dos delictes fiscals pel cas Nóos.

"No hi ha recurs, no hi ha necessitat", ha avançat aquest dilluns en declaracions als mitjans a les portes del seu despatx a Barcelona el seu advocat, Miquel Roca.

L'advocat ha explicat: "Tothom podrà entendre que en aquest moment la seva principal preocupació sigui la situació del seu marit –condemnat a sis anys i tres mesos de presó pel cas Nóos– i no la seva pròpia en un moment com aquest".

Roca ha assegurat que un recurs al Suprem seria acadèmicament correcte i tindria base, però la decisió personal de la infanta és la que ha prevalgut i "és la seva voluntat la que ha de decidir".

Els dilemes de la infanta

Fa uns dies, un altre advocat de l'equip de defensa de la infanta, Jesús María Silva, va dir que ella tenia el dilema de si presentar aquest escrit de cassació: "Té un embolic mental bastant considerable", va dir llavors aquest lletrat.

Silva va explicar als periodistes que hi havia discrepàncies en l'equip de defensa sobre la conveniència de presentar aquest recurs: ell i diversos lletrats n'eren partidaris, mentre que uns altres no n'eren.

Silva sostenia que Manos Limpias no tenia legitimació per haver acusat la infanta i creia que, si recorrien al TS i aquest li donava la raó, els permetria obrir noves vies per intentar, per exemple, "que desapareguin les imatges dels mitjans o executar el dret a l'oblit davant Google".

De fet, l'advocat de la infanta Cristina, Pau Molins, va assegurar aquest diumenge que la filla petita del rei Joan Carles I es plantejava interposar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem perquè "té ganes de netejar qualsevol dubte sobre la seva honorabilitat" després d'haver estat absolta de dos delictes fiscals pel cas Nóos, "encara que sigui per tenir, el dia de demà, un paper per als seus fills que digui que no s'hauria d'haver assegut mai al banc dels acusats", va dir en una entrevista del 3/24 recollida per Europa Press en què va indicar que l'hipotètic recurs demanaria el dret a l'oblit per intentar eliminar les imatges de la infanta al judici.

stats