Societat 08/04/2021

Indignació a Menorca per la negativa del Govern a flexibilitzar les restriccions

Institucions, patronals i sindicats reivindiquen les bones dades sanitàries a l'illa

Iván Martín
2 min
Una imatge d'arxiu d'una reunió del CES Menorca.

MaóLa societat menorquina té un nou motiu de malestar amb el Govern balear pel darrer capítol que ha posat en evidència el distanciament entre Mallorca i Menorca. Els membres que configuren la comissió permanent del Consell Econòmic i Social de Menorca (CES) estan indignats per la negativa de l'Executiu autonòmic de flexibilitzar un seguit de mesures prèviament pactades entre el Consell, els ajuntaments de l'illa, les patronals CAEB i PIME i els sindicats Comissions Obreres i la UGT.

A més, la negativa del Govern ha provocat que, a instàncies de PIME, es convoqui una reunió dels membres del CES aquest divendres per demanar explicacions i conèixer els arguments que esgrimeix l'Executiu Armengol per tombar les reivindicacions menorquines. Fonts pròximes al CES han manifestat a l'ARA Balears malestar pel que consideren un "acord històric" i que recull les sensibilitats de tots els sectors socioeconòmics de l'illa. També titllen la negativa de "falta de sensibilitat" i acusen el Govern de "no tenir en compte la realitat de Menorca, sense persones ingressades a l'hospital per coronavirus".

En el document s'exposen les bones dades sanitàries de Menorca per contagis del covid-19, atribuïts al "compliment estricte" de les mesures decretades fins ara pel Govern balear. Per aquest motiu, la presidenta del Consell, Susana Mora, traslladà aquest dimarts a Armengol una sèrie de flexibilitzacions que entraran en vigor dilluns que ve. Entre aquestes flexibilitzacions, hi destaquen establir el toc de queda entre les 23.00 i les 6.00 hores i afavorir el torn de sopars als restaurants permetent l'obertura dels establiments fins a les 17.00 hores i entre les 19.00 i les 22.00 hores.

Finalment, demanen l'obertura d'interiors i exteriors fins a les 17.00 hores i reobrir de 19.00 a 22.00 hores els divendres, els dissabtes i les vigílies de festiu. El tancament entre les 17.00 i les 19.00 hores pretén evitar l'acumulació de persones en espais de restauració entre els torns de migdia i vespre.

stats