Societat 07/03/2019

Controlat l'incendi a la finca de Son Ordines, a Alaró

L'Ibanat calcula que hi ha hagut unes 8,79 hectàrees de pinar i alzinar afectades pel foc

Ara Balears
1 min
Imatge de l'incendi

PalmaL'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha informat aquest dijous a les 18 h que l'incendi declarat ahir a Son Ordines, a Alaró, s'ha donat per extingit. Segons les primeres estimacions, el foc hauria afectat 8,97 hectàrees d'alzinar i de pinar.

Durant tota la jornada s'han dut a terme labors d'extinció amb mitjans aeris i terrestres en una zona boscosa d'Alaró molt pròxima al terme municipal de Lloseta. A més d'un helicòpter, personal de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, tècnics i tres brigades d'extinció amb dos vehicles autobomba han donat el relleu al matí a la vintena de persones que han format el dispositiu d'extinció durant la nit.

L'Ibanat i els Bombers de Mallorca, assistits per personal de la Guàrdia Civil, Protecció Civil i policies locals, varen treballar ahir des de les 16.30 hores per sufocar l'incendi forestal. L'agrupació Xarxa Forestal va detallar que els treballs eren especialment laboriosos per la discontinuïtat i els pendents del terreny afectat, que presentava foc en diferents punts.

stats