Societat 25/06/2013

Un incendi deixa avariat un creuer amb 1.600 passatgers a 28 quilòmetres del port de Venècia

La companyia Pullmantur utilitzarà avions per repatriar els passatgers, entre els quals hi ha catalans

Acn
1 min

VenèciaUn incendi a la sala de màquines d'un creuer propietat de la companyia Pullmantur ha deixat avariat aquest dimarts el vaixell a unes 15 milles nàutiques de la costa de Venècia, a Itàlia. L'incident s'ha declarat pels voltants de les 03.50 hores de la matinada al vaixell 'Zenith', amb 1.672 passatgers i 603 tripulants, quan navegava entre Ravenna i Venècia. El foc s'ha pogut apagar amb rapidesa per part de la mateixa tripulació i no ha deixat cap ferit, però ha inutilitzat parcialment el sistema de propulsió i els motors de la nau.

La companyia Pullmantur ha assegurat que la nau serà remolcada fins al port de Venècia i que els passatgers, entre els quals hi ha catalans, seran repatriats amb avions fins a Espanya. Així ho ha confirmat la mateixa companyia naviliera a través d'un comunicat, on ha lamentat les molèsties ocasionades als seus clients. "Confirmem que tots els passatgers i tripulants a bord del Zenith es troben en perfecte estat i ja hem posat en marxa un pla per traslladar els passatgers fins a Espanya", han assegurat des de Pullmantur, que ha detallat que el trasllat es farà a través d'avions de Pullmantur Air i ha garantit que es reemborsarà íntegrament el viatge a tots els passatgers afectats.

De bon matí, els passatgers han estat conduïts fins al pont superior de l'embarcació, de 208 metres d'eslora i remodelat totalment l'any 2006. Personal de la capitania del Port de Venècia s'han acostat fins a l'embarcació per valorar la magnitud de l'incident al vaixell, que està fondejat a unes 17 milles mar endins a l'Adriàtic, entre les localitats de Chioggia i Venècia, a l'espera de ser remolcat fins a port.

stats