Societat 11/07/2021

L'incendi forestal d'Andratx ha cremat 6,38 hectàrees i està controlat

El foc es manté en nivell 1 i ha cremat una zona de pinar i càrritx devora d'un habitatge aïllat

ARA Balears
1 min
Vista general de la zona afectada per l'incendi forestal al Coll de la Gramola d'Andratx.

PalmaL'incendi que afecta el coll de la Gramola d'Andratx des de dissabte a les 18.53 h ja ha cremat 6,38 hectàrees de pinar, segons ha informat l'Institut Balear de la Natura (Ibanat). El foc, però, ja està controlat des de les 15 h d'aquest diumenge, de manera que les flames no avancen.

El foc va obligar a tallar la carretera que travessa la serra de Tramuntana, la Ma-10, entre Estellencs i el nucli andritxol, i encara ara continua tancada al trànsit, segons fonts del Consell de Mallorca.

El foc es va iniciar en nivell 0, però a les 20.10 h de dissabte va ser declarat de nivell 1, perquè està devora d'un habitatge. A les 21.20 de diumenge ha tornat a baixar a nivell 0, segons ha informat l'Ibanat. Els efectius continuaran treballant a la zona durant el vespre amb un agent de Medi Ambient, una brigada de sis persones i una tanqueta.

La investigació per trobar l'origen de l'incendi es manté oberta, però hi ha la sospita que s'hagi provocat en un xalet abandonat que és lloc freqüent de botellades, segons ha informat IB3 Notícies. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient, però, afirmen que la investigació començarà un cop el foc es doni per extingit.

stats