Societat 25/09/2020

L'incendi de l'Albufera Mallorca obliga a desallotjar les cases de la zona

Un centenar d'efectius treballen per poder poder controlar les flames

Ara Balears
2 min
Incendi a l'Albufera de Mallorca./ IBANAT

PalmaUn incendi a l'Albufera de Mallorca que ha començat a les 18.10 d'aquest divendres ha obligat a desallotjar les cases de la zona després que hagi pujat a nivell 2, segons la Direcció General d'Emergències. L'112 ha avisat a través de les xarxes socials que estan anant casa per casa per evacuar els veïns de la zona que està més a prop del foc.

Els Bombers i els agents de la Guàrdia Civil han comprovat si hi havia persones a les cases més pròximes al foc i han desallotjat les que estaven habitades, encara que molts dels immobles eren segones residències desocupades.

Tot i que la vegetació que crema és sobretot canyet, el vent dificulta les tasques d'extinció i, per ara, les flames continuen fora de control. Segons ha informat l'Ibanat, el foc ha començat aquest divendres a l'horabaixa, quan es feien tasques de neteja a la sortida de Muro cap a Can Picafort.

El vent ha fet que les flames es propagassin ràpidament i en aquests moments estan treballant a la zona un centenar d'efectius, entre els quals hi ha tècnics, agents de Medi Ambient, brigadistes, una unitat de Comandament d'Incendis Forestals, un capatàs, un mecànic, bombers de Mallorca, agents de la Guàrdia, la Policia Local de Can Picafort i, durant les hores en les quals encara hi havia llum, mitjans aeris. Durant la nit les flames només es poden combatre per via terrestre.

Per ara no es pot calcular quant de terreny quedarà afectat perquè el foc encara no s'ha pogut controlar i fins que no es faci no es podrà saber la magnitud total de l'impacte. El punt de comandament per dirigir les tasques d'extinció és a les Cases de Son Sant Martí, al camí del Pouetó. Allà s'hi han desplaçat els conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que ha assegurat que hi ha "molta incertesa" per les condicions del terreny, i la consellera d'Administracions Públiques -responsable d'Emergències-, Isabel Castro. El conseller ha assenyalat que, "evidentment", la flora i la fauna del parc natural es veuran afectats.

stats