Societat 31/05/2021

Inca treu a concurs l'explotació del bar de la plaça de Mallorca

El termini màxim de la concessió serà de 18 anys comptats a partir de l'endemà al de la signatura de l'acta d'ocupació

ARA Balears
2 min
El local que es treu a concurs.

IncaL'Ajuntament d'Inca ha posat en marxa els tràmits per a la licitació del contracte per a la concessió d'un local municipal amb terrassa per a la instal·lació i explotació d'un bar cafeteria a la plaça de Mallorca. La finalitat d'aquest projecte és contribuir a dinamitzar la zona i garantir una proposta de restauració de qualitat, d'acord amb criteris de sostenibilitat, ecologia, inserció laboral, entre altres, informa el consistori en una nota. El termini màxim de la concessió serà de 18 anys comptats a partir de l'endemà al de la signatura de l'acta d'ocupació.

Per a l'adjudicació del contracte per a la instal·lació i explotació del bar cafeteria es valorarà, a més de l'oferta econòmica, la proposta de funcionament. Es tindrà en compte, entre altres aspectes, l'horari d'obertura al públic, el pla de neteja i el personal adscrit. D'altra banda, es valorarà també l'oferta de productes, menjar i begudes a servir tenint en compte la seva qualitat alimentària, varietat i la major oferta de productes de proximitat o quilòmetre zero.

D'altra banda, els plecs inclouen també criteris per fomentar la inserció laboral. Així doncs, en el cas que el contractista hagi de contractar personal per la neteja del local haurà de procedir de centres especials d'ocupació d'iniciativa social. A més, si s'adscriuen al local almenys sis treballadors, la sisena persona contractada serà la que derivi a la concessionària els serveis socials municipals per estar en situació d'exclusió social o en risc d'arribar-hi.

En aquest moment, l'ajuntament reforma aquest indret. En concret, modifica l'entrada a l'aparcament subterrani. També uneix els dos nivells de la plaça mitjançant una grada escalonada. El projecte també inclou la construcció d'un local per destinar-lo a la instal·lació d'una cafeteria, que, juntament amb la nova zona de jocs infantils i la disposició de l'espai amb una gran pèrgola metàl·lica, dotarà d'encant l'espai públic i suposarà un punt d'atracció de la ciutadania i relació social.

"El nostre objectiu és aconseguir una plaça agradable, perfectament integrada dins l'entorn. Amb la reforma hem intentat, per tant, fomentar la usabilitat i el confort en aquest espai públic i estam segurs que la posada en marxa d'una cafeteria contribuirà encara més a dinamitzar l'espai", explica el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

stats