Societat 16/04/2020

Impedeixen l'entrada de tres passatgers a Eivissa per no ser residents ni tenir justificant

Cap de les tres persones va poder acreditar el motiu del seu viatge i varen haver de tornar al seu punt de sortida, Madrid

Ara Balears
1 min
Més de 50.000 persones passaran avui per l’aeroport d’Eivissa

PalmaLa Guàrdia Civil va impedir aquest dimecres l'entrada a Eivissa a tres passatgers, dues dones i un home, d'un vol procedent de Madrid per no ser residents de l'illa ni presentar justificant de feina o una acreditació del motiu del viatge. Tots tres varen ser denunciats per desobediència per incomplir l'estat d'alarma declarat davant la pandèmia del coronavirus i varen haver de tornar a la Península.

A banda d'això, la Guàrdia Civil va identificar dimecres més de 12.400 persones i 12.200 vehicles als controls de carretera a les Illes Balears per evitar desplaçaments innecessaris. La majoria dels punts de vigilància els va posar en marxa la Guàrdia Civil de Trànsit, tot i que la Policia Nacional, juntament amb les Policies Locals, varen fer més d'un centenar de controls a Palma, Manacor, Eivissa, Ciutadella i Maó.

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat aquest dijous en un comunicat que els cossos policials ja han posat 10.065 propostes de sanció per desobediència a l'Arxipèlag per incomplir el confinament domiciliari. Segons dades del Ministeri de l'Interior, la xifra total a escala estatal ascendeix a 571.800.

Només durant aquest dimecres, els agents varen registrar 540 propostes de sanció a les Balears. La majoria dels casos corresponen a persones que es trobaven a la via pública sense causa justificada i que, a més, no varen atendre la petició dels funcionaris policials que tornassin als seus respectius domicilis.

stats