Societat 06/04/2019

El gran impacte de l'autopista Llucmajor-Campos sobre el territori

La plataforma contra el projecte mostra una fotografia de la magnitud del projecte

Maria Llull
2 min
autopista

PalmaLa Plataforma Antiautopista ha publicat una imatge que deixa palès el gran impacte que té sobre el territori l'autopista Llucmajor-Campos. La imatge ha estat captada amb un dron i permet veure, just al costat de l'actual carretera, la quantitat de terreny que ha devorat la construcció de la nova via. La imatge va ser captada el cap de setmana passat i està provocant moltes reaccions a les xarxes socials.

"És una imatge molt impactant, molt bèstia", ha indicat a l'ARA Balears Jaume Adrover, de Terraferida, una de les entitats que formen part de la Plataforma Antiautopista. "Es comença a veure que la dimensió d'aquest projecte és brutal visualment, tant que no fa falta explicar-ho", ha afegit.

Adrover ha recordat que els defensors d'aquest projecte "no volen dir la paraula autopista", encara que ho és, si es té en compte la definició legal d'aquest tipus de via interurbana. "Són autopistes les carreteres especialment projectades, construïdes i senyalitzades com a tals per a l'exclusiva circulació d'automòbils", s'assenyala a la definició, que inclou com a requeriments que no hi hagi accés "a les propietats adjacents" i que no puguin ser travessades a nivell per cap altra via. A més, les autopistes han de constar "de diferents calçades per cada sentit de circulació, separades entre si (...) per una franja de terreny no destinada a la circulació".

Segons Adrover, el projecte que ha portat endavant la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, "no quadra tècnicament amb un desdoblament". "Hem passat d'uns 10 metres de secció a 56", ha explicat. A més, encara manca l'enllaç que permetrà fer un canvi de sentit i que "ocuparà quatre hectàrees i mitja". "Hem parlat amb enginyers i és absolutament innecessari", ha afirmat Adrover, que també ha lamentat "la desídia absoluta" de Miquel Ensenyat en aquest tema. "Ningú no li ha discutit el projecte a Mercedes Garrido", ha sentenciat.

stats