L'IMAS destinarà 3,8 milions d'euros als Serveis Socials de Palma

El batle i el conseller de Drets Socials han signat un acord per al finançament de 2019

El batle de Palma, José Hila, i el conseller de Drets Socials i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, han signat aquest dilluns el conveni de finançament dels serveis socials comunitaris bàsics per al municipi de Palma. Segons aquest acord, l'IMAS destinarà  3.880.480 € a Cort per proveir aquesta mena de serveis.

L'Ajuntament assenyala que la finalitat d'aquest finançament és mantenir i desenvolupar la xarxa de serveis socials comunitaris bàsics del municipi. Juntament amb això, es pretén garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones dins el territori de l'illa, independentment del municipi on visquin.

Així, les prestacions que queden garantides són: el servei d'informació, valoració, assessorament, intervenció i derivació; el servei d'ajuda a domicili (SAD social); el servei de teleassistència/telealarma, el servei d'allotjament alternatiu; el servei de mediació intercultural; domiciliació i empadronament i prestacions econòmiques per a la cobertura de les necessitats bàsiques previstes a l'article 22 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials.

A banda d'això, el conveni inclou el desenvolupament de programes o projectes d'atenció col·lectiva que tenen com a objectiu influir en dinàmiques socials d'un territori determinat per aprofitar-les i potenciar-les.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF