Societat 20/04/2022

Les Illes són la comunitat amb més presència relativa de dones a la universitat, segons CYD

Les Balears també destaquen per ser l'autonomia amb la proporció de PDI de menys de 50 anys

ARA Balears
1 min
Entrada d'un dels edificis de la UIB

PalmaLes comunitats amb més presència relativa de dones entre els matriculats universitaris són les Balears, les Canàries i Múrcia, segons l'informe Las universidades españolas. Una perspectiva autonómica 2021, elaborat per la Fundació CYD. Pel que fa a la proporció d'alumnes i titulats amb edat típica universitària, el llistat el lideren el País Basc, Aragó i Navarra.

Quant al perfil del Personal Docent Investigador, les regions amb la participació de professores més elevada són Aragó, el País Basc i La Rioja, amb dades superiors al 40%. Destaquen els percentatges de dones catedràtiques a Castella i Lleó, amb un 20%, i a Extremadura, amb un 15,3%.

Les Balears també destaquen per ser la comunitat autònoma amb la proporció de PDI de menys de 50 anys, seguides de Múrcia i el País Basc. A l'altre costat es troben les Illes Canàries i Galícia, on més de 6 de cada 10 professors ja tenen 50 anys. Així mateix, Balears, Extremadura i la Rioja són les autonomies amb l'índex més alt d'especialització en ciències socials i jurídiques.

Les Illes també encapçalen les comunitats on més s'ha incrementat en la darrera dècada la proporció de graduats superiors entre la població de 25 a 64 anys, seguida d'Astúries i Catalunya. En termes absoluts, les dades més elevades es troben al País Basc, Madrid i Navarra, per damunt del 48%.

stats