Addiccions
Societat 29/10/2022

Les Illes se sumen a la campanya 'De vegades, val més no participar-hi' per a la prevenció de l'addicció als jocs d'apostes

Segons l'enquesta Estudes, feta entre adolescents d'entre 14 i 18 anys de les Balears, un 7,4% juga amb doblers per internet

ARA Balears
1 min
Una persona en una pàgina d'apostes.

PalmaLes Balears, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació, s'ha adherit a la campanya del Ministeri de Sanitat 'De vegades, val més no participar-hi' per a la prevenció del joc d'apostes. Segons assenyala el Govern, aquesta acció s'emmarca dins el Pla d'Addiccions de les Illes Balears (PADIB), amb motiu de la celebració aquest dissabte, 29 d'octubre, del Dia sense jocs d'atzar. La iniciativa pretén sensibilitzar la societat sobre els riscs que tenen determinats jocs.

Amb tot, segons l'enquesta Estudes (Enquesta sobre l'ús de drogues, adreçada a la població d'estudiants matriculats a centres educatius d'entre 14 i 18 anys), a l'Arxipèlag, i pel que fa al joc amb doblers per internet, hi juguen un 7,4% dels enquestats. Això es manifesta més en els homes que en les dones. A més, un 15,2% ha fet jocs d'apostes amb doblers tant de manera presencial com per internet, un fet que es produeix més en homes que en dones, encara que la diferència és molt més petita.

La Conselleria de Salut i Consum ha recalcat que iniciar-se a l'addicció en l'adolescència pot suposar un factor de risc de pitjor pronòstic dins el tractament d'aquesta addicció. "És molt important impulsar programes preventius a partir de 15 anys i dins les etapes d'Educació Secundària, Batxillerat i cicles formatius", subratlla el Govern.

stats