Terrorisme
Societat 13/07/2022

Les Illes recorden les víctimes del terrorisme en un minut de silenci pel 25è aniversari de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

Diverses institucions polítiques s'han sumat a la iniciativa

ARA Balears
3 min
Minut de silenci al Consolat de Mar

PalmaLes institucions polítiques de les Illes Balears han fet simultàniament un minut de silenci amb motiu de la commemoració dels 25 anys de l'assassinat del regidor d'Ermua, Miguel Ángel Blanco, i en homenatge i reconeixement de totes les víctimes del terrorisme. Amb aquests actes les institucions illenques han traslladat la solidaritat del territori amb les víctimes i el seu rebuig a qualsevol tipus d'acte terrorista.

A les 12  h s'han fet la majoria dels actes institucionals. A l'organitzat pel Govern de les Illes Balears hi han participat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol; el president del Parlament, Vicenç Thomas; la presidenta del PP, Marga Prohens; la consellera de Presidència, Funcion Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i altres diputats i representants de les formacions polítiques de l'Executiu.

Minut de silenci al Consolat de Mar

Per la seva banda, l'L'Ajuntament de Palma també ha fet aquest migdia a la plaça de Cort cinc minuts de silenci per retre homenatge a totes les víctimes del terrorisme, alhora que es mostra la repulsa contra qualsevol classe d'atac terrorista.

A la convocatòria hi ha assistit la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, diferents comandaments de la policia nacional i de la guàrdia civil, la primera tinenta de batle i regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol i el regidor del Districte Llevant, Daniel Oliveira. Per part de la corporació municipal també han participat membres del grup municipal del Partit Popular i de Ciudadanos.

Minut de silenci de l'Ajuntament de Palma

L’Ajuntament d’Eivissa també s’ha sumat a la iniciativa de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), amb concentracions a les portes principals dels edificis municipals en què ha participat l'equip de govern.

Minut de silenci de l'Ajuntament d'Eivissa

Per altra banda, el Consell de Formentera també s'ha sumat a la iniciativa i a les 12 h d'aquest dimecres els representats polítics del Consell Insular s'han reunit a les portes de la casa consistorial de l'illa per recordar i en homenatge i reconeixement de totes les víctimes del terrorisme.

Minut de silenci del Consell de Formentera

Els representants polítics del Consell de Menorca també s'han concentrat aquest dimecres a les 12 hores i han fet el minut de silenci pel 25è aniversari de l'assassinat del regidor d’Ermua, Miguel Ángel Blanco.

Minut de silenci del Consell de Menorca

Les Noves Generacions de Partit Popular també s’han sumat a l’acte d’homenatge que es fa al l'Estat a Miguel Ángel Blanco en el 25è aniversari de la seva mort en mans de la banda terrorista ETA i han fet cinc minuts de silenci davant la seu del Partit Popular de Palma.

Minuts de silenci de les Noves Generacions de PP
stats