Societat 14/12/2021

Les Illes seran la primera comunitat autònoma que tindrà una assemblea ciutadana pel clima

L'objectiu serà debatre què s'ha de fer a les Balears per afrontar l'emergència climàtica de manera efectiva i justa

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol ha atès als mitjans en acabar la reunió.

PalmaLes Illes Balears seran la primera comunitat autònoma que organitzarà una assemblea ciutadana pel clima per debatre l'impacte de la crisi climàtica. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la reunió que han mantingut membres de l'Executiu amb el Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB.

L'objectiu de l'assemblea és debatre el tema sobre què s'ha de fer a les Illes abans del 2030 per afrontar l'emergència climàtica de manera efectiva i justa. Així doncs, està previst que es faci mitjançant sessions amb representants de la ciutadania de les Illes, escollits per atzar però amb unes especificacions d'edat, gènere i nivell educatiu.

És un projecte al qual el Govern aportarà una donació de 200.000 €. A més, la presidenta Armengol ha destacat que la posició institucional ha de ser àmplia davant "el repte més important que tenim com a societat", que és el canvi climàtic, segons ha explicat. Armengol ha subratllat que no és només un tema polític, sinó que ha de ser un plantejament transversal de la societat.

Pel que fa a altres assemblees d'aquest tipus, se n'han fetes a Irlanda i a França. A les Illes, es durà a terme gràcies a una beca de la European Climate Fundation. A més, n'hi haurà una per cadascuna de les quatre illes, ja que cada una d'elles té una realitat singular.

stats