Les Illes participaran en la recerca d’una de les vacunes del covid-19

L'IdISBa ha acceptat la petició d'una multinacional que els ofereix investigar una de les cures pel coronavirus

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears ( IdISBa) participarà en un assaig clínic que ha de provar una de les vacunes que participen en la cursa per aconseguir la primera cura pel coronavirus, segons ha informat IB3. L'IdISBa ha acceptat l'oferta feta per un laboratori que investiga una de les cures.

Així ho va anunciar dissabte el director científic d'IdISBa, Miquel Fiol, que va assegurar que encara que no tenen informació concreta sobre el projecte, s'implicaran en aquest repte. "Vàrem rebre una petició d'una multinacional que distribueix assajos clínics per oferir-nos participar en un; aquesta setmana esperam més informació però evidentment hi participarem", va explicar Fiol.

Vacunes casolanes del covid-19

Fins ara, l'IdISBA ja ha finançat una quinzena de projectes vinculats a la investigació de diferents aspectes relacionats amb el covid-19. Alguns d'aquests desenvolupen nous tractaments més efectius o mètodes de prevenció de l'estrès entre el personal sanitari.

El director científic en destaca un, centrat en les escoles. Es tracta d'un estudi dirigit per la metgessa Ruth Diez, que aprofita la visita d'infants a les consultes pediàtriques per calcular la incidència d'aquesta malaltia sobre la població infantil que visita el pediatre. Fiol destaca, en aquest sentit, que "a tots se'ls fan les proves i s'ha observat que un 5,5 % són positius, això vol dir que molts infants poden ser positius i és un fet que té importància en el context en què ens trobam", amb relació a la tornada a les aules.

Això contradiu, però, el darrer informe del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties Infeccioses (ECDC, per les sigles angleses) sobre la pandèmia i les escoles, que conclou que el contagi de covid-19 entre infants a les escoles és poc comú i que no representa la causa principal de contagi en els menors de 18 anys. L'informe, publicat al mes d'agost, es basa en una revisió de 59 articles científics publicats fins a finals de juny i en la informació obtinguda mitjançant enquestes a 15 països europeus.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF