Societat 07/02/2020

El parc solar més gran de les Illes Balears, paralitzat per un error del Consell de Menorca

L'error obligaria a reiniciar de nou la declaració com a Bé d'Interès Cultural de la zona de Punta Nati

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaUn error burocràtic del Consell de Menorca obliga a paralitzar el parc solar de Son Salomó 2, el que havia de ser el parc solar més gran de les Illes Balears. Segons ha informat IB3, i ha pogut confirmar l'ARA Balears, un informe jurídic dona la raó a la societat Marti i Bella i deixa les obres paralitzades.

Segons ha apuntat el mitjà autonòmic, un defecte en la tramitació de la protecció de Punta Nati, una de les zones on s'havia de construir el parc, obliga el Consell de Menorca a reiniciar tot el projecte. Per tant, la construcció del parc solar més gran de les Illes Balears quedaria suspesa fins que es tramitàs la protecció d'aquesta zona.

Segons ha explicat a l'ARA Balears el conseller de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria, l'única solució per reprendre la construcció del parc fotovoltaic de Son Salomó 2 és reiniciar de nou la declaració com a Bé d'Interès Cultural de la zona de Punta Nati i protegir ara l'espai que inicialment havia d'ocupar el parc. Tot i la paralització, Maria assegura que l'acord entre el Consell de Menorca i Marti i Bella "no només és probable, sinó que és proper", i espera que "tot torni a la normalitat els pròxims dies i es pugui continuar amb la construcció". "Tothom és conscient que el no-acord perjudica tothom i l'acord beneficia tothom", ha sentenciat el conseller.

stats