Esperança de vida
Societat 28/01/2023

Els illencs tenen l'esperança de vida més alta de tot l'Estat

Els residents a l'Arxipèlag són també els que viuen més anys en un estat saludable

ARA Balears
1 min
Una residència de gent gran, en una imatge d'arxiu.

PalmaEls habitants de les Illes Balears tenen l’esperança de vida més elevada de l'Estat. Segons el darrer informe Esperanzas de vida en España, del Ministeri de Sanitat, les dones nascudes a l'Arxipèlag eleven la seva esperança de vida fins als 86,29 anys, mentre que els homes viuen una mitjana de 81,37 anys. D'aquesta manera, l'esperança de vida mitjana a les Illes és de 83,8 anys.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, l’esperança de vida és de 82,2 anys (85 anys en el cas de les dones i 79,5 en el cas dels homes). Una de les dades curioses de les estadístiques publicades aquest dissabte és que el 2015 les Illes Balears eren l'onzena comunitat autònoma de l'Estat amb una esperança de vida més elevada i que el 2020 (el darrer any que recull l'informe) ha passat a ser la primera.

A més, d'aquestes xifres publicades cal tenir en compte que les Balears són també la comunitat autònoma on més gran és l’indicador de vida saludable en néixer. Els habitants de les Illes viuen de mitjana 80,3 anys en un estat saludable. 

D'altra banda, l'Eurostat indica que els habitants de les Illes Balears són els segons més longeus de tot Europa, després dels de Còrsega, els habitants de la qual viuen una mitjana de 84 anys. Completen els quatre primers llocs de les regions europees en esperança de vida Epir (a Grècia), amb 83,8 anys, i Úmbria (a Itàlia), amb 83,7 anys.

stats