Societat 07/02/2019

El II Congrés Nacional d'Eficiència Energètica reunirà a Palma prop de 1.000 professionals del sector

La trobada tindrà lloc el febrer del 2020 a les instal·lacions del Palau de Congressos de Palma

Carles Tudurí
2 min
Els encarregats de presentar el congrés que tendrà lloc el 2020.

PalmaEl II Congrés Nacional d'Eficiència Energètica, que tindrà lloc el febrer del 2020 a Palma, té com a objectiu atreure prop de 1.000 professionals i especialistes d'aquest sector, segons han explicat aquest dijous els organitzadors de l'esdeveniment.

En l'acte de presentació del congrés hi ha participat el president de l'Associació d'Instal·ladors Empresaris de Balears, Carlos Moyà, qui ha destacat que en l'anterior esdeveniment hi varen participar prop de 600 congressistes, un 15% dels quals eren de fora de les Illes. Moyà ha indicat que en la pròxima trobada es vol arribar als 1.000 participants i ha destacat la importància de donar a conèixer l'ús d'eines d'eficiència energètica a l'hora de construir edificis, tant privats com públics.

La consellera de Modernització del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, ha explicat que aquesta institució també ha introduït aquesta perspectiva a algunes de les seves edificacions, com a la seu de l'entitat o a l'edifici de la Llar de Joventut, on s'instal·laran 186 plaques d'energia solar. També ha explicat que al Parc de Bombers d'Artà i alguns edificis com Raixa o la Misericòrdia es prendran mesures per millorar l'eficiència energètica.

La regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Palma, Susanna Moll, ha comentat que el Consistori està fent un esforç per incorporar a les seves instal·lacions esportives aquest tipus d'eines. Ha recordat que Son Moix i el camp de l'Antoniana ja s'han construït amb aquests criteris d'estalvi energètic i que el projecte de reforma de Son Hugo té previst incorporar elements de biotèrmia i biomassa.

El director d'Energies Renovables de l'IDAE, Joan Groizard, ha destacat que el govern estatal està embarcat en una estratègia per fomentar les energies renovables, però ha destacat que cal que es concretin més inversions reals.

stats