Societat 28/09/2020

Un alumne de l'IES Maria Àngels Cardona, tercer positiu per covid-19 a les aules menorquines

Una cinquantena d'alumnes i professors es troben en aïllament

Ivan Martin
1 min
El Maria Àngels Cardona és un dels dos instituts de Ciutadella.

CiutadellaEl coronavirus ha tornat a entrar a les aules menorquines, però en aquest cas a l’Institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella. Un alumne d’aquest centre ha donat positiu per coronavirus i Salut ha activat durant el cap de setmana el protocol per comunicar a la resta dels companys de l’afectat que han de restar en quarantena. El centre educatiu i el delegat d’Educació a l’illa, Joan Marquès, no han donat cap detall del tercer cas de covid-19 que es registra a l’inici del curs escolar, tot i que fonts de la Conselleria de Salut del Govern balear han assegurat a l’ARA Balears que s’estan examinant els contactes estrets.

Joan Marquès ha reconegut que va tenir constància d’aquest positiu la nit de dissabte. La jornada d’ahir serví per comunicar a les famílies dels alumnes que compartien grup amb el cas positiu les directrius bàsiques d’actuació. No s’ha especificat el nombre d’alumnes que estan des d’aquest dilluns en quarantena, però els contactes estrets podrien disparar la necessitat de fer proves PCR. De fet, algunes fonts parlen de una cinquantena d'alumnes i professors en aïllament.

Aquest és el tercer cas de contagi en centres educatius menorquins, després del primer al CEIP Mare de Déu del Toro de Ciutadella, que afectà un alumne de set anys, i el detectat al CEIP de Sa Graduada de Maó, on resultà positiu un de qautre anys. En ambdós casos, els grups han pogut tornar a la normalitat del curs acadèmic després de sotmetre’s a una segona PCR negativa.

stats