Succés
Societat 18/09/2023

Identifiquen els cossos del pare i el fill desapareguts en un veler a la costa de Mallorca

Quasi un mes després de la seva desaparició s'ha pogut certificar que els cadàvers que van localitzar a la costa de Mallorca són els dels tripulants de l'embarcació

ARA Balears
2 min
Helicòpter de rescat

PalmaLa Guàrdia Civil ha identificat els dos cadàvers localitzats a la costa a Cala Barca (Portocristo) com el pare i el fill desapareguts en un veler el passat 30 d'agost quan navegaven per la costa est de Mallorca. Cal recordar que poc després que s'iniciàs el dispositiu de recerca dels tripulants del veler, Salvament Marítim va trobar dos cadàvers, però fins aquest dilluns no han pogut certificar que els cossos fossin els del pare i el fill.

Quasi un mes després de la seva desaparició, el Departament de Biologia del Servei Criminalista de la Guàrdia Civil ha pogut confirmar-ho gràcies a les mostres d'ADN que van enviar les autoritats alemanyes (nacionalitat dels dos morts) al cos armat per tal de facilitar-ne la identificació.

Cal recordar que els dos tripulants del veler deixaren de donar senyals de vida el passat 27 d'agost i quan els Serveis d'Emergència van tenir constància dels fets van iniciar un dispositiu de recerca en què van participar Salvament Marítim i la Guàrdia Civil. Una setmana després van localitzar el primer cadàver, però a causa de les males condicions de la mar no va poder ser rescatat fins dilluns en una zona rocosa de Cala Falcó. Aquell mateix dilluns 4 de setembre varen arribar nous avisos per la possible presència d'un altre cadàver a la mar, però no es va poder recuperar per l'onatge. Finalment, va ser recollit pel Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) dimarts al matí, a Cala Mendia, després que fos localitzat per l'helicòpter.

Posteriorment els cossos sense vida van ser traslladats a Madrid, on el Departament de Biologia del Servei Criminalista de la Guàrdia Civil ha dut a terme les proves necessàries per identificar-los i ha resolt aquest dilluns que es tracta dels cossos del pare i el fill alemanys, de 50 i 19 anys, que varen partir a finals d'agost de Cala Galdana (Menorca) cap a Cala d'Or (Mallorca).

stats