Societat 23/04/2021

Identifiquen un catxalot mort en una xarxa de pesca a la costa de Santanyí

L'estiu del 2020 ja se'n va trobar un altre exemplar d'aquesta mateixa espècie en el Cap Salines

ARA Balears
1 min
Les col·lisions entre embarcacions i catxalots és un dels principals impactes que pateix una l'espècie.

SantanyíL'entitat Tursiops ha advertit aquest divendres de la mort d'un catxalot que estava atrapat en les xarxes de pesca, al far de Cala Figuera (Santanyí). Segons recull Europa Press, es va identificar ahir dijous i es va gravar en vídeo. Davant d'aquest fet, l'associació reclama avançar en la protecció d'aquest animal al Mediterrani, i ha recordat que l'estiu del 2020 ja van trobar un altre exemplar d'aquesta espècie "totalment enredada" en aigües del Cap Salines.

L'associació ha manifestat també que arranca amb el projecte "contribució pel desenvolupament d'eines de conservació del catxalot Mediterrani, amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic". La seva intenció és "equiparar la normativa espanyola a la internacional", perquè en la primera només apareix com una espècie "vulnerable", mentre que la internacional considera que està "en perill".

Per tal que el catxalot mediterrani es contempli com una espècie 'en perill', el projecte contempla diferents actuacions. Entre les més destacades està una anàlisi del grau de compliment de criteris i subcriteris poblacionals establerts en la normativa, o l'elaboració d'un pla de conservació de cetacis de busseig profund específic.

stats