Identifiquen 2.000 vehicles i multen vuit conductors per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma a les Illes

La Guàrdia Civil va iniciar aquest dijous els controls de trànsit per evitar desplaçaments innecessaris per carretera

La Guàrdia Civil ha identificat més de 2.000 vehicles i ha multat vuit conductors al llarg de les darreres hores a les carreteres de les Balears per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma declarat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus. Contretament les vuit multes es van posar a la carretera d'Inca, on es van aturar més de 1.500 cotxes. 

El cos de seguretat va iniciar aquest dijous una campanya per evitar els desplaçaments innecessaris i que la població es dirigeixi a les seves segones residències el cap de setmana. Els agents es col·locaran en punts estratègics, en rotondes i als accessos de diferents localitats, entre divendres i diumenge, per tal que es compleixin totes les restriccions acordades pel Reial Decret 463/2020.

La Delegació del govern a les Balears, en un comunicat, ha aprofitat per recordar que no estan permesos els desplaçaments a segones residències, excepte en casos excepcionals, i que els trajectes en vehicle particular s'han de fer de manera individual. Només es permet als conductors dur un acompanyant quan aquest és una persona gran o amb discapacitat o un menor d'edat. També és possible anar amb una segona persona al vehicle quan hi hagi una causa justificada, com ara per motius de treball.

Cal recordar que, d'acord amb el decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), només es pot sortir al carrer en aquests casos:

1. Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

2. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

3. Desplaçament al lloc de treball per a prestacions laborals, professionals o empresarials.

4. Retorn al lloc de residència habitual.

5. Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

6. Desplaçaments a entitats financeres.

7. Per causa de força major o situació de necessitat.

8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga justificada.

9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

Així, tothom que no respecti les mesures de quarantena podrà rebre una sanció per incompliment. Segons la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, poden suposar multes de 600 a 30.000 euros.

Els agents de la Policia Local també varen començar aquest dijous a fer controls de trànsit a diversos punts de Palma per controlar el moviment dels ciutadans. Un dels punts fou l'avinguda del Comte de Sallent, en direcció a la mar. Va suposar el control de vehicles que circulaven per la zona, però aquest dijous horabaixa la flota de cotxes va ser molt baixa.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF