Societat 26/03/2021

L'IBDona subvenciona Casal Petit amb 123.000 euros per atendre dones que exerceixen la prostitució

A més, han prorrogat l'ús de tres pisos de l'IBAVI que utilitza l'entitat per acollir-les

ARA Balears
1 min
Imatge de la signatura del conveni entre IBDona i Casal Petit.

PalmaL'Institut Balear de la Dona i el Casal Petit han signat un conveni per prorrogar un any més la subvenció a les Germanes Oblates, amb 123.000 euros, i donar suport al seu projecte Lausana, destinat a atendre dones en situació de prostitució. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assistit avui a la signatura del conveni i ha defensat que el projecte "és essencial per poder donar resposta a les dones que volen abandonar la prostitució i recuperar el seu projecte de vida, lluny d'abusos, de violència i d'explotació".

La presidenta del Casal Petit, María Felicidad Martínez, i la directora de l'IBDona, Maria Duran, han rubricat el conveni, que també prorroga la cessió de l'ús de tres pisos de l'IBAVI que utilitza el Casal Petit per acollir les dones que ho necessiten. Aquests tres habitatges tenen una capacitat d'onze places i les usuàries els poden ocupar durant un màxim de vuit mesos, com a part del seu procés de recuperació integral. A més de l'acolliment temporal, el servei Lausana preveu atenció psicològica, assessorament jurídic, orientació laboral i atenció social per a aquestes dones.

Les Germanes Oblates varen obrir el 2001 el Casal Petit, ubicat a la zona de la porta de Sant Antoni (Palma), amb l'objectiu d'estar més a prop de les dones en situació de prostitució o tràfic, oferir-los cobertura social a través dels seus projectes d'atenció. L'IBDona col·labora des de fa anys amb el projecte de pisos d'acollida que fa aquesta entitat i l'any passat ja es va signar un conveni per donar suport precisament al projecte Lausana.

stats