Societat 29/06/2019

L'Ibanat prohibeix per sisè dia consecutiu l'ús del foc a Mallorca

L'interior de l'illa es troba en alerta taronja aquest dissabte

Ara Balears
1 min
Les brigades de prevenció i extinció d'incendis seran reforçades amb les noves incorporacions

PalmaL'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha tornat a suspendre les autoritzacions d'ús del foc a les Balears per a aquest dissabte, a causa de la "meteorologia extrema", segons informa Efe. La prohibició es manté per quart dia consecutiu a l'Arxipèlag i sisè a Mallorca, on l'interior de l'illa es troba en alerta taronja.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté també activada l'alerta groga a tota la comunitat autònoma, excepte a algunes zones de la Tramuntana. S'espera que l'onada de calor arribi al punt més alt aquest dissabte, 29 de juny, amb temperatures màximes d'entre 36 i 38 graus o fins i tot de 39 graus a Mallorca.

Aquestes condicions, segons Aemet, comporten un risc meteorològic important i poden causar un cert grau de perill en les activitats usuals. En funció d'aquestes previsions, la Direcció General d'Emergències d'Interior (DGEI) del Govern ha decretat l'Índex de Gravetat 1 (IG1) a Mallorca, davant la possibilitat que dissabte s'assoleixin "temperatures extremes".

stats