Societat 03/12/2019

L'IB-Salut rescindeix el contracte de transport sanitari amb Eliance

L'empresa va notificar que fins al mes de maig no seria possible que els dos helicòpters estiguessin disponibles

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaDesprés de mesos de polèmica, l'IB-Salut ha decidit rescindir el contracte de transport sanitari aeri amb Eliance. El Servei de Salut de les Illes Balears ha iniciat els tràmits per resoldre el contracte de transport aeri sanitari amb l'empresa adjudicatària un dia després que Eliance notifiqués que fins al mes de maig del 2020 no seria possible que els dos helicòpters que formen part de la flota del servei estiguessin disponibles.

Encara que el Servei de Salut va permetre un període transitori en l'execució del contracte a l'empresa adjudicatària, perquè pogués complir els requisits dels plecs tècnics, "que són molt complexos", ha indicat el director Juli Fuster, "avui dia, l'empresa encara no ha resolt totalment el requeriment plantejat". El contracte es va adjudicar l'1 d'octubre de 2018, per 25 milions durant quatre anys.

Fuster ha recalcat que la prioritat "és poder traslladar el pacient amb un avió o un helicòpter, i, per descomptat, s'han de complir uns contractes; el primer sí que estava resolt, però amb incompliments de contracte grans".

Paral·lelament a l’inici del procediment de resolució de l’actual contracte, el Servei de Salut ha iniciat el tràmit per contractar, per la via d’urgència i de manera directa, el servei de dos avions i de dos helicòpters que compleixin el requisit establert en els plecs de prescripcions tècniques de poder fer vols en mode instrumental i en mode multipilot.

stats