Novetats
Societat 16/03/2021

Hyundai Staria: l’aposta més arriscada parla coreà

Hyundai presenta un monovolum de l’antiga escola en plena febre SUV per plantar cara a l’hegemonia del Mercedes Classe V

2 min
Hyundai Staria

Apostar per un nou monovolum en els temps que corren sembla una bogeria. Si a sobre vols fer-ho apuntant al liderat del Mercedes Classe V, dominador del segment amb mà de ferro els últims anys, sembla un acudit. Però els coreans de Hyundai no tan sols ho fan, sinó que també veuen factible posar en entredit el referent dels monovolums grans i el regnat dels SUV entre les preferències dels consumidors.

Anem a pams, però. Hyundai creu que el segment dels monovolums encara té recorregut, i per això planteja l’arribada d’aquest nou producte des d’un punt de vista global i polivalent, capaç de donar resposta a diferents perfils i necessitats, com ara un vehicle més familiar, o enfocat al transport de passatgers, per a aventures i acampades o fins i tot per encabir-hi accessoris esportius com bicicletes o taules de surf, per exemple.

Hyundai Staria
Hyundai Staria
Hyundai Staria

La marca coreana defineix el seu nou monovolum, del qual només ha publicat algunes imatges preliminars, com un vehicle amb “diverses característiques centrades en el conductor i els acompanyants que fan que el temps en el trànsit sigui més aprofitable”, la qual cosa convida a pensar que podria fer servir diversos sistemes de conducció autònoma, que fins i tot podrien arribar al nivell 3 sobre 5 en l’escala de conducció autònoma.

L’altre gran interrogant que planteja aquest nou Staria és saber quin tipus de mecànica farà servir, ja que diverses fonts apunten que disposarà de versions híbrides endollables i fins i tot de totalment elèctriques. Per acabar, la marca encara haurà de definir si finalment aquest nou monovolum es vendrà al mercat europeu, on el segment dels monovolums grans (com el Seat Alhambra o el Volkswagen Touran) està en perill d’extinció. 

stats